Høyres partileder Jan Petersen og første nestleder Børge Brende starter Høyres EU-valgkamp 15. september 1994. De ser litt barnerumper ut, og lettere komiske. Jan Petersen som hytter med neven?! Det mest dristige han gjorde var vel å drikke en pils i båt. Men hvem var det egentlig som vant? Folkeavstemningene var den brede folkelige koalisjonens triumf. Men koalisjonen har sprukket og en elite på tvers av partiene har trukket det lengste strå. Acer og jernbaneunionen er klare bevis. Norge går på skinner mot Brussel. Motstanden er svak, selv om bevisene på at Norge avstår sin suverenitet er lette å finne. NEi-sidens verste spådommer har slått til: Brende arbeider for Party of Davos og ga Clinton Foundation 700 millioner. Demokratiet blir en skueprosess. Stortinget klager over manglende interesse for hva som foregår i plenum. Er det noe rart? Er de store alvorlige sakene noen gang tema? Slik sett kunne det være åpning for et nytt parti som tok de viktige spørsmålene inn i nasjonalforsamlingen. Foto: Berit Roald/Scanpix

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂