Kommentar

Frp ble stemplet som tilhørende på ytterste høyre fløy etter brosjyren «Gjerningsmannen var av utenlandsk opprinnelse».

SV fortjener samme plassering, etter stortingsrepresentant Hallgeir Langelands omtale av irakiske offiserer på opplæring i Norge som «quislinger».

-SV vil ikke ha opplæring av irakiske quislinger på Jåttå-nuten. Det er faktisk slik at vi ikke skal bidra til det ranet av olje- og gassressurser som amerikanerne driver med i Irak, sa Langeland under Roglands SVs valgkampåpning igår.

Skriver VG.

Jåttå er NATO-basen utenfor Stavanger.

Partisekretær Bård Vegar Solhjell synes det var dumt å bruke uttrykket «quisling».

Utenriksminister Jan Petersen sier at akkurat det uttrykket kanskje ikke er partiets, men uttalelsen fra partiets landsmøte går i samme retning:

SV anerkjenner det irakiske folket sin rett til å forsvare seg mot okkupasjonsmakta.

Solhjell sier til VG at det ikke betyr at man støtter den væpnede kampen. Men hva betyr det da?

Dette sa partiet om det historiske valget i Irak i januar:

Valet i januar 2005 kan ikkje reknast som fritt og rettferdig. Store grupper i det irakiske samfunnet vart hindra i å røysta på parti og lister som molber standpunkta deira, då lister som uttrykte støtte til motstandskampen ikkje fekk stilla til val.»

Er Jens Stoltenberg klar over hva SV står for? Dette er ekstremt, og feilaktig.

SV lefler regelrett med terrorismen. Motstandskampen i Irak er i hovedsak terror mot sivile. Det er den SV rettferdiggjør. At de tar avstand fra det første demokratiske valget i et arabisk land, er himmelropende for et parti som kaller seg sosialistisk.

Det var som kjent sunniene selv som boikottet valget. De ble ikke nektet.

Ute fra normale, humanistiske kriterier må man bare si at standpunkter som SVs hører hjemme på ytterste høyre fløy. Da definerer jeg ytre høyre fløy som autoritært, undertrykkende, frihetsfiendtlig. Motsatt de verdier folk flest setter pris på. Som er en forutsetning for demokrati.

SV er det virkelige ekstreme partiet.

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Les også