Sakset/Fra hofta

Leder av partiet Rødt, Torstein Dahle, er lite begeistret for at Fremskrittspartiets avis sammenligner ham med Vidkun Quisling etter hans uttalelser om at afghanerne har full rett til å yte motstand mot såkalte okkupasjonssoldater fra for eksempel Norge. Dahle reagerer sterkt på sammenligningen, og mener FrP med dette har fremmet et usaklig debattklima:

– Norges deltakelse i Afghanistan er et av de viktigste spørsmålene i landet vårt for tiden. Da er det helt avgjørende at vi får diskutert debatten på en saklig måte, sier Dahle til NTB.

Det er da også ganske lumpent å si slikt om andre, særlig da de fleste ikke setter pris på merkelapper av den sorten. Imidlertid deltok partilederen selv på et nettmøte i Aftenposten i går og hadde dette å si om regjeringen i Irak, som mange irakere til tross for dødstrusler fra jihadistene stemte på:

Vi mener at folk i irak selvsagt har rett til å føre motstandskamp mot de amerikanske angriperne og deres quislinger.

Hvordan går nå det ordtaket igjen; gjør mot andre før de gjør det mot deg? Man er ikke helt sikker når det gjelder ordtak, men man er derimot helt sikker på at herr partileder Dahle utelukkende benyttet ordet Quisling i en positiv og saklig betydning, og at han sa det i et veldig hyggelig og saklig tonefall. Og da er det jo straks mer saklig og fullstendig akseptabelt, naturligvis.

Les også

-
-
-
-
-

Les også