Nytt

Det er dagen før dagen og som en siste innsats har Arbeiderpartiet sendt ut ikke mindre enn 500.000 SMSer til velgerne i et lønnlig håp om at de skal velge dem til å styre landet.

– Vi ønsker å nå bredt ut med vår politikk og mobilisere flest mulig velgere, sier kommunikasjonssjef Ingrid Langerud i Arbeiderpartiet til NTB.

Slik ser meldingen ut:

Ifølge Forbrukerombudet er ikke dette i strid med lovverket.

– Politiske budskap som dette omfattes ikke av den bestemmelsen vi har i lovverket. Loven regulerer rett og slett ikke budskap fra politiske partier, sier juridisk direktør i Forbrukerombudet Frode Elton Haug til VG.

Og Arbeiderpartiet opplyser på sin side:

Det er lov å distribuere politisk informasjon fra politiske parti til forbrukere, også til de som har reservert seg mot reklame. Forbudet i markedsføringsloven er begrenset til reklame fra næringsvirksomhet. Dette har også Forbrukerombudet uttalt seg om.

«Stem Arbeiderpartiet» er politisk informasjon?

Selv personer som har reservert seg mot reklame på Brønnøysund-registeret har fått meldingen.

Meldingen hadde sperre for å svare og det var kanskje likegreit for det renner inn med negative tilbakemeldinger på Arbeiderpartiets Facebookside:

Var usikker… men etter jeg fikk en sms har jeg bestemt meg. Det blir Høyre. Lavmål av dere

Takk for SMS idag.
Vurderte frem til SMsen tikket inn på telefonen å ikke stemme i år.
Men nå fikk jeg sparket bak som får meg opp av sofan i morgen for å stemme på rake motsetningen av dere, så jeg kanskje slipper høre fra dere igjen!

Desperate??

Maken til desperasjon har jeg aldri før vært med på. Når makt blir viktigere enn budskapet da er bunnen nådd. Håper ALDRI å se dere i regjering, min stemme kan dere glemme for alltid.

Fikk SMS fra dere, makan til frekkhet.Det er pinlig og det lyser desperasjon fra deres side.
Får ikke min stemme.

Det er helt latterlig at dere sender ut en slik SMS til folk! Ikke f*#% om jeg vil noe som helst fra dere på min mobil og mitt nr! AP kommer aldri noensinne til å få min stemme og jeg syntes det er helt tragisk at jeg må selv skrive på deres facebook side da jeg IKKE vil ha noen som helst forbindelse med dere! Søppelparti!

Folk vil som regel ha mobiltelefonen sin i fred. Så selv om denne kampanjen ikke er i strid med markedsføringsloven (nei, jeg skjønner ikke at politiske budskap er unntatt fra loven) så kan partiet ha skutt seg selv i foten med en så påtrengende melding.

Strategisk rådgiver i Arbeiderpartiet, Audun Otterstad, kan ingenting om markedsføring:

– Jeg vil ikke si at det er markedsføring, dette er valginformasjon, sier han.

Dette er helt på linje med Raymond Johansen som er i moskéene for å oppfordre folk til å stemme. Men ikke nødvendigvis Ap altså.. yeah, right.

Hvor dumme tror Arbeiderpartiet at velgerne er?

Les også

-
-
-
-