Frank Aarebrot døde lørdag kveld, 70 år gammel. Det opplyser familien.

– Pappa har holdt sin siste forelesning, skriver Aarebrots barn på hans Facebook-side.

Han døde på Haukeland sykehus, og etterlater seg kone og to barn.

– Han døde stille og rolig med oss rundt seg. Selv om rommet han etterlater seg ikke kan fylles for oss, så gir det oss glede at han kunne gjøre det han elsket helt til det siste, skriver familien videre.

Hasteoperert

Valgeksperten og professoren i statsvitenskap ble hasteoperert for hjerteinfarkt etter at han følte seg dårlig etter en tur hjem fra England mandag.

Familien opplyser at sted og tid for begravelse vil bli annonsert senere, og ber om å skånes for ytterligere kontakt med pressen.

– Vi ber om respekt for at vi ikke kommer til å være like tilgjengelig som han elsket å være, så hvis du har lyst til å skrive noen ord til oss ber vi deg om å gjøre det her.

Kort tid etter meldingen om hans død strømmet det inn med kondolanser og ord for å takke og hedre mannen som ble kåret til årets bergenser i 2014.

Samme år mottok han Norges forskningsråds formidlingspris for sin evne til å formidle og sette fokus både på egen forskning, og samfunnsspørsmål generelt, skriver Bergensavisen.

Siste melding: Skulle forhåndsstemme torsdag

Onsdag la Frank Aarebrot ut sin siste Facebook-post:

Som mange sikkert har fått med seg så er jeg innlagt på Haukeland sykehus med diverse komplikasjoner. Jeg ligger til observasjon og er omringet av gode folk som gjør det de kan for mitt ve og vel.

(…)

Ellers merker dere sikkert raskt når jeg er tilgjengelig igjen, det er jo tross alt valgtider. I morgen forhåndsstemmer jeg på Haukeland og med den lille unødvendige nyheten ønsker jeg dere alle et godt valg.

Frank.