I Nederland lever man i den villfarelse at man selv burde kunne velge seg sin livspartner. For en tid tilbake lanserte man i Rotterdam en kampanje hvor man var dristig nok til å avbilde en muslimsk kvinne iført hijab som kysset på en tydelig ikke-muslimsk mann.

For nå har muslimene bodd så lenge i Nederland at de er blitt en del av den nederlandske kulturen, eller? Det ser ikke ut til å spille noen rolle om det er 1. generasjon eller 2. generasjon man henvender seg til. Muslimske kvinner har å holde seg til muslimske menn. Mener muslimske menn.

Posterne ble revet ned.

Lokale myndigheter i Rotterdam mente at denne kampanjen var en fin måte å nå ut til parallellsamfunnet på for å bli kvitt problemet med tvangsekteskap. De ville at de unge kunne se at det var mulig å velge fritt i Nederland.

Posteren av den muslimske kvinnen og jødiske mannen var nok særlig vanskelig å svelge for mange av Nederlands muslimer.

Men kudos til Rotterdam som turde å lansere kampanjen. Selv om resultatet ble dette:

Noen har hjelpsomt oversatt hva som blir sagt:

“We’ve come to finish our shit. Look at this motherfuckers. [inaudible]. Choose your own freedom they say, pull that poster down. Motherfuckers. Here, this is what happens.”

TimesofIsrael   niews.tpo.nl

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂