Sakset/Fra hofta

Illustrasjonsfoto: Baz Ratner / Reuters / Scanpix.

I Haag i Nederland vil muslimske aktivister ta et nytt steg for å skape et samfunn slik de vil ha det. Nå foreslår de egne strender der muslimer kan slippe å omgås lettkledde, vestlige badegjester.

Det er den belgiske avisen HLN som refererer saken.

Avisen forteller at den nederlandske politikeren og konvertitten Arnaud van Doorn har sett seg lei av at muslimer må dele stranden med vestlige badende, og da særlig vestlige kvinner uten hijab og heldekkende plagg på kroppen. Synet av naken kvinnehud (f.eks. i bikini…) er som kjent noe muslimer ikke setter særlig pris på. Mannlig hud er det ikke like nøye med

Ifølge Van Doorn er det absolutt et behov for såkalte halalstrender. Muslimer føler seg ikke hjemme på de fleste strender, sier han. «Ikke bare muslimer, men også mange andre innbyggere kjenner ubehag når de må omgås lettkledde mennesker på stranden», skriver han i sitt forslag til bystyret i Haag.

Motstykke til nudiststrender

Van Doorn viser til at vi her i vesten allerede har egne nudiststrender, og da må det være naturlig at det også opprettes et motstykke tilpasset muslimers ønsker:

Tross alt finnes det nudiststrender for en liten gruppe mennesker. Så hvorfor ikke holde av en del av stranden for det muslimske samfunnet, sier Van Doorn. Han viser til at det finnes såkalte halal beach resorts i Tyrkia og Indonesia. På halalstrender kan muslimer nyte solen i henhold til sine religiøse regler, sier han.

Menn og kvinner adskilt

Men det er også et poeng at kvinner skal slippe å befinne seg på en strand sammen med menn. Van Doorn mener at egne muslimstrender vil være et kjærkomment tilbud ikke bare for muslimske kvinner, men også for vestlige kvinner som vil slippe å ha mannfolk rundt seg på stranden. På en slik strand vil menn og kvinner være adskilt fra hverandre slik som i moskeene, og kvinner er kledt i sømmelige former i henhold til muslimsk lære.

Fra islamkritiker til islamforkjemper

Historien om Arnaud van Doorn er for øvrig nokså oppsiktsvekkende. I 2010 ble han valgt inn i bystyret i Haag for PVV (Geert Wilders’ islamkritiske parti). Men i 2013 konverterte han, av ukjente grunner, til islam.

Dette ble forståelig nok litt vrient å kombinere med en videre karriere i PVV. Han etablerte så etter hvert Islamic Party for Unity (i Nederland i landet har man nå kommet dit at det finnes egne muslimske partier).

I dette partiet er man særlig opptatt av motstand mot homofili. Det er for øvrig et standpunkt som åpenbart er legitimt å ha for muslimer, men forkastelig for alle andre.

Partiet er også velvillig innstilt til fremmedkrigere som vender hjem til Nederland etter oppholdet i Syria. For slike returer er slett ikke spesielt problematiske, sier van Doorn.

«Jeg vet om mange som er kommet hjem igjen og som ikke er farlige i det hele tatt. De er bare litt desillusjonerte», sier han til nettstedet nltimes.

Desillusjonerte, men ufarlige islamister, altså. Det går seg nok til, ja.

 

Kjøp Christopher Caldwells «Revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.