Nytt

Seks politifolk kom til skade etter at en demonstrasjon utviklet seg til en mobb som angrep politiet med mursten. Oppløpet fant sted i Forest Gate i Nord-London og skyldtes at demonstrantene mente politiet var skyld i at en bekjent av dem døde seks dager etter at han ble stoppet av politiet i en kontroll.

Undersøkelser har ikke påvist noen skader på vitale deler som rygg og hode. Men ryktene skal likevel ha det til at politiet mishandlet mannen og søndag var det tid for demonstrasjon:

One male police sergeant suffered facial injuries and a female constable sustained head injuries as demonstrators threw «a number of objects» toward officers at the scene in Stratford, east London, Scotland Yardsaid.

Fire politifolk havnet på sykehus.

Edir Frederico Da Costa kjent under navnet Edson ble stanset av politiet og døde seks dager senere. Familien distanserte seg fra volden.

Protesten pågikk i mange timer og flyttet seg til politistasjonen i Forest gate. Der sto to rekker politi vakt utenfor i full mundur, med skjerm og skjold.

Members of the crowd had been screaming «no justice, no peace, no racist police».

Innbyggerne er «svarte», politifolkene hvite. Det skal litt til å bevare roen når demonstrantene går til angrep. Mye avhenger av om politiet på bakken får backing fra politikere og ledelse. De seks som var involvert i kontrollen av Edson er tatt ut av operativ tjeneste.

Det er lett å gå fra bekjempelse av hat på nett til bekjempelse av «politivold» mot svarte og muslimer. USA ligger foran i denne politiseringen av kriminalitet, for det er det ofte handler om. Politiets arbeid vanskeliggjøres av at de tillegges rasistiske motiv når de gjør jobben sin og kommer til å gjøre feil. Det er ikke mulig å være politi i flerkulturelle samfunn uten å gjøre feil.

Men når hørte vi en politier som forsvarte politiet, inklusive at de må kunne begå feil uten at det gjøres til noe annet og verre enn det er.

Atmosfæren i Storbritannia etter tre muslimske terrorangrep, et motangrep og Grenfell Tower-brannen,, er anspent.

 

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/06/25/protesters-clash-police-25-year-old-died-days-stopped-police/