Et antall amerikanske soldater er såret i et såkalt insiderangrep i Afghanistan.

Lørdagens angrep skjedde nord i landet, i Shaheen-basen utenfor byen Mazar-i-Sharif. Norske soldater har tidligere har vært stasjonert i dette området. Det ble først meldt at fire amerikanske soldater ble drept, men noe senere opplyste militære kilder at tre eller fire amerikanske soldater var såret.

Angriperen skal ha blitt drept.

– Vi etterforsker og har så langt ingen meldinger om at utenlandske soldater er drept i angrepet. Vi har blitt opplyst om at tre amerikanske soldater som besøkte basen er såret, sier Mohammad Radmanish i det afghanske forsvarsdepartementet. En annen militærtjenestemann, Abdul Qatar Aram, sier det dreier seg om fire sårede soldater.

Angrep der afghanske soldater med Taliban- eller IS-sympatier retter våpnene mot amerikanske kolleger, er ganske vanlige i det krigsherjede landet. Senest den 10. juni ble det meldt at minst to amerikanske soldater var drept av en afghansk soldat.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂