Amerikanske soldater og journalister ser på ødeleggelsene etter det iranske angrepet mot Ain al-Asad-basen i Anbar i Irak. Foto: AP / NTB Scanpix

11 amerikanske soldater ble såret i det iranske missilangrepet mot to militærbaser i Irak 8. januar, innrømmer nå USA, som først hevdet at ingen ble rammet.

– Ingen amerikanske soldater ble drept i det iranske angrepet mot Ain al-Asad-basen 8. januar, men flere ble behandlet for symptomer på hjernerystelse fra eksplosjonen og er fortsatt under oppsyn, sa den amerikanske sentralkommandoens talsmann Bill Urban fredag morgen.

Iran skjøt flere titalls missiler mot to irakiske militærbaser med amerikansk personell. Iran hevdet at flere ble både drept og såret, men USA avviste at noen soldater var blitt rammet.

I dagene etter angrepet ble flere soldater sendt fra Ain al-Asad-basen i Irak til det amerikanske forsvarets militærsykehus i Landstuhl i Tyskland, mens andre ble sendt til Arifjan-leiren i Kuwait.

– På nåværende tidspunkt er åtte personer blitt sendt til Landstuhl og tre til Arifjan, sa Urban fredag.

Iran har opplyst at angrepet var hevn for at USA hadde drept den iranske generalen Qasem Soleimani i et droneangrep i Bagdad tidligere i måneden.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂