I dette filfotoet tatt 31. mai 2019, brenner irakiske sjiamuslimske krigere fra Iran-støttet væpnet milits, et amerikansk og israelsk flagg under en militærparade som markerte Al-Quds (Jerusalem) internasjonale dag i Bagdad. USA angrep søndag militsen i Irak og Syria, ifølge Pentagon. (Foto av AHMAD AL-RUBAYE/AFP/NTB scanpix)

 

15 personer ble drept da USA søndag angrep en Iran-støttet milits i Irak og Syria. Noen timer senere traff fire raketter en amerikansk base i Bagdad.

De amerikanske angrepene var rettet mot stillinger tilhørende Kataeb-Hezbollah, som USA anklager for å ha stått bak et rakettangrep ved Kirkuk i Nord-Irak fredag der en amerikaner ble drept. Så mange som 30 raketter ble skutt mot den irakiske militærleiren ved Kirkuk.

Blant de drepte krigerne i et av angrepene i Irak, var det flere offiserer i militsen. Flere krigere ble også såret. Tre av stillingene som ble angrepet, var i Irak og to i Syria.

De fire rakettene som senere ble avfyrt mot Bagdad, rammet en base der amerikansk militærpersonell bor.

Ifølge Pentagons talsmann Jonathan Hoffman vil det amerikanske angrepet begrense gruppas muligheter for å gjennomføre flere angrep på amerikanere.

Kataeb-Hezbollah, eller Hezbollah-brigadene, er en annen gruppe enn den libanesiske Hizbollah. Kataeb-Hezbollah ledes av Abu Mahdi al-Muhandis, som har nær forbindelse til Iran.

USA har fortsatt over 5.000 soldater i Irak, som er der etter invitasjon fra Iraks regjering for å bidra til kampen mot IS.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.