Tre irakiske soldater og to utenlandske kontraktører ble skadet, da fem raketter søndag slo ned på Al-Balad-basen, nord for Bagdad.  Basen driftes i dag av det irakiske luftforsvaret, og ifølge en korrespondent for Al-Arabiya, skal et F16-fly være truffet.

Tweet fra Al-Arabiya.

Til sammen fem raketter ble skutt mot basen søndag, og to av dem traff en sovesal og en kantine tilhørende et amerikansk selskap, ifølge den ikke navngitte kilden.

To utenlandske ansatte og tre irakiske soldater ble såret, ifølge kilden. Ingen har foreløpig tatt på seg ansvar for angrepet. USA anklager jevnlig irakiske militser med bånd til Iran for å stå bak lignende angrep på amerikanske mål.

F-16-fly er stasjonert på denne basen, og flere vedlikeholdsselskaper holder til der med både irakiske og utenlandske ansatte. (NTB)

De utenlandske kontraktørene skal være ansatt i Sallyport Global Services, et amerikansk selskap som senest for to uker siden averterte etter flygeledere til Al-Balad.

Gruppen Islamsk Stat har flere ganger truet med å sabotere F16-jagere som USA har solgt til Irak.Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.