USA skjøt ned en drone over landets ambassade i Bagdad, ifølge irakiske sikkerhetskilder. Nedskytingen fant sted etter et rakettangrep mot flybasen Ain al-Asad.

Dronen ble skutt ned med amerikanske luftvernraketter, opplyser irakiske sikkerhetskilder til nyhetsbyrået AFP. Ifølge dem var dronen utstyrt med eksplosiver.

Siden årsskiftet har det vært 47 angrep mot amerikanske mål i Irak, der landet har utstasjonert 2.500 soldater som bidrar i den internasjonale koalisjonen mot IS.

I seks av angrepene har slike droner blitt brukt. De er vanskelige for koalisjonen å håndtere, da de er i stand til å omgå luftvernsystemer.

Nedskytingen skjedde noen timer etter et angrep mot Ain al-Asad vest i Irak, som huser en norsk vakt- og sikringsstyrke på rundt 30 soldater som bidrar i koalisjonen. Ifølge koalisjonstalsmann Wayne Marotto var det snakk om tre raketter, som alle landet ved utkanten av basen. Ingen ble skadd.

Leiren har blitt utsatt for en rekke angrep det siste året, blant annet i slutten av mai, da en rakett landet inne på Ain al-Asad uten at noen ble skadd. Basen ligger i Anbar-provinsen, rundt 20 mil fra Syria.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.