Illustrasjonsbilde.

Senest lørdag ble en 15 år gammel gutt utsatt for uprovoserte spark og slag av opptil 20 andre gutter på Huk i Oslo. – Det er veldig mange alvorlige saker i ungdomsmiljøet nå, bekrefter politiet som etterforsker 20 saker bare etter jul.

Lørdag kveld slo opptil 20 gutter til på Huk på Bygdøy i Oslo. En 15 år gammel gutt ble utsatt for uprovosert vold, og slått og sparket til blods.

– Vi har mange alvorlige saker liggende, hvor ulike ungdomsgrupperinger har opptrådt truende og utøvd vold, sier etterforskningsleder Anne Kristin Stakston Langvik ved Grønland politistasjon til ABC Nyheter.

Gutten skal ha blitt brutalt overfalt, mens gjengen skal ha ropt «heia østkanten».

– De ropte at de var fra østkanten, og at de var stolte over at østkanten hadde kommet til «vår» del av byen.

Det forteller to 15 år gamle jenter som havnet midt oppe i angrepet.

De to 15-åringene sier de var på vei til toalettet da de fikk øye på gutten som forsøkte å løpe fra ungdomsgjengen.

Ifølge jentene skal gutten ha blitt kastet i bakken og slått og sparket.

– Det er mye uprovosert vold, dessverre. Grupperingene finner en «feil» ved ungdommene, og truer de til å måtte gjøre noe for å slippe unna bank, sier Stakston Langvik i Oslo-politiet.

Politiet bekrefter hendelsen på Huk overfor ABC Nyheter, og opplyser at det er opprettet sak som politiet nå etterforskes. Ifølge politiet skal det være snakk om mørkhudete gutter med forskjellig etnisk bakgrunn.

Stakston Langvik forteller at de etter jul alene har rundt 20 saker liggende som omhandler ransaker, vold og trusler fra ungdomsgrupperinger.

 

ABC Nyheter: Oslo-politiet slår alarm om voldelige ungdomsgjenger

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂