En ung mann er alvorlig skadet etter at han ble slått i hodet med et balltre på Ulsrud T-banestasjon i Oslo natt til onsdag. Ingen er pågrepet.

Politiet i Oslo opplyser til NTB at seks til sju jevnaldrende menn skal ha løpt fra stedet etter slagsmålet.

Mannen som ble skadd, ble slått i kroppen med et balltre og fikk også noen slag i hodet, opplyser politiet.

Han ble undersøkt av ambulanse på stedet og sendt til legevakten for undersøkelse. Derfra ble han sendt videre til Ullevål

– Det viser seg at han er alvorlig skadd. Situasjonen er uavklart, sier vaktleder ved kriminalvakta, Øyvind Torgersen, til Dagsavisen.

Voldsmenn på frifot

– Vi har ennå ikke pågrepet noen. Vi har hatt patruljer på stedet og har foretatt undersøkelser. Vi etterforsker bredt, og gjør hva vi kan for å finne gjerningsmennene, sier Torgersen.

Politiet i Oslo etterforsker for tiden flere saker hvor ungdomsgjenger står bak trusler og uprovosert vold. Ofrene er også ungdommer.

Etterforskningsleder Anne Kristin Stakston Langvik ved Grønland politistasjon sa tirsdag til ABC Nyheter at de siden jul har hatt rundt 20 saker som omhandler ran, vold og trusler fra ungdomsgrupperinger.

Etnisk norske

– Det er mye uprovosert vold, dessverre. Grupperingene finner en «feil» ved ungdommene og truer dem til å gjøre noe for å slippe unna bank, sier hun.

Senest i helgen skal 20 gutter skal ha sparket og slått en 15-åring til blods på Huk i Oslo – tilsynelatende uprovosert.

Gjennomgående i flere sakene er at ofrene er unge, etnisk norske gutter, mens gjerningsmennene har ulik etnisk bakgrunn.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂