Nytt

Sicilia som Soria Moria slott: Migranter ombord på skipet Bourbon Argos drevet av Leger uten grenser nærmer seg Trapani den 9. august 2015. Foto: Darrin Zammit Lupi / Reuters / Scanpix.

 

Ifølge en konfidensiell rapport fra tyske sikkerhets­myndigheter som er blitt lekket til avisen Bild, ble antallet migranter i landene beliggende nær Middel­havet som ønsker å dra til Europa, i slutten av april estimert til 6,6 millioner.

Bare tre måneder i forveien, altså mot slutten av januar, var det tilsvarende antallet – som omfatter både Nord-Afrika, Tyrkia og Jordan – litt under 6 millioner. Det er med andre ord tale om drøyt ti prosents økning på kort tid.

Halvparten av migrantene det er tale om – altså 3,3 millioner – befinner seg i Tyrkia, hvilket betyr at det som fremfor alt holder dem tilbake, er at overens­komsten med EU fungerer. Den består i at EU gir penger til Tyrkia for å holde migrantene tilbake, hvilket i praksis betyr at unionen betaler noen slags beskyttelses­penger til en aktør den ikke har noe spesielt hjertelig forhold til i øyeblikket.

En million potensielle migranter befinner seg i Egypt eller Libya, 720.000 i Jordan, 430.000 i Algerie, 160.000 i Tunisia og 50.000 i Marokko, ifølge den tyske rapporten. Mange av migrantene som befinner seg i Nord-Afrika (55 %), oppgis å komme fra Bangladesh eller vest­afrikanske stater som Nigeria, Elfenbens­kysten, Gambia og Guinea. 76.000 sitter fast langs Balkan-ruten, hvorav 62.500 i Hellas.

 

BildDie WeltThe Times – Breitbart