Migranter venter på å stige i land på havnen i Augusta på Sicilia den 14. desember 2016. Foto: Antonio Parrinello / Reuters / Scanpix

 

I en rapport fra tyske hemmelige tjenester som er blitt lekket til avisen Bild, heter det at nesten seks millioner «flyktninger» befinner seg i forskjellige land rundt Middelhavet i påvente av å kunne reise til Europa.

Omtrent halvparten av disse, altså litt under tre millioner, befinner seg i forskjellige flyktningeleire i Tyrkia, hvor trafikken til Europa inntil videre forblir på et relativt lavt nivå på grunn av overenskomsten med EU. I Libya oppholder det seg 1,2 millioner mennesker som har som mål å komme seg til vår verdensdel, i Jordan 700.000. Langs Balkan-ruten skal det være omtrent 80.000 personer som sitter fast.

Rapporten opplyser også at det fra Afrika sør for Sahara hele tiden kommer nye migranter til Algerie og Libya via Mali og Niger – en trafikk tyske myndigheter presser på for å stanse.

Vi går altså mot en ny fase av Exodus.

Antall mennesker som er kommet til Italia over Middelhavet så langt i år, er 35–36 prosent høyere enn i tilsvarende tidsrom i 2015 og 2016.

 

Bild (betaling) – Focus – OE24 – Heute – Kronen Zeitung