Sakset/Fra hofta

Mange trakk nok et lettelsens sukk da det viste seg at sjåføren av bilen på Times Square var høy på narkotika fremfor religion. Se der, ja – det er ikke bare jihadister som bruker bilen som våpen! Er dette blitt en ny trend? «Alle» har bil. Man trenger ikke engang gå ut og finne noen som vil selge deg våpen. Du har det jo selv – stående i garasjen. Det skremmende er den dehumaniserende beslutningen som disse terroristene tar. At menneskeliv ikke har noen som helst verdi for dem.

Etter å ha sett hvordan Rojas rolig følger trafikken før han plutselig går til angrep på fotgjengerne er det ingen tvil om at dette var en bevisst handling – om så i en paranoid rus av syntetisk marijuana.

Føreren, Richard Rojas, hadde håpet å bli skutt av politiet, sa han. Men han løp unna politiet og vekk fra åstedet etter at bilen krasjet.

New York Post skriver:

“You were supposed to shoot me! I wanted to kill them,” Richard Rojas, 26, told police after his bloody rampage, according to sources.

Rojas fortalte politiet at han hadde «røyka noe». Men hvor fikk han idéen om å kjøre folk ned fra?

Og hva ville skjedd om politiet hadde skutt ham? Ville han ikke ha blitt betraktet som ubevæpnet, farget mann med påfølgende protester og demonstrasjoner?

Det var dørvakten fra Planet Hollywood (med svart caps) som la Rojas i bakken. En annen rev istykker t-skjorten for å forsikre seg om at han ikke hadde våpen.