Politi og ambulanse ved stedet der en mann skutt av politiet i Askim. Foto: Freddie Larsen / NTB

En mann antas å være alvorlig skadd etter å ha blitt skutt av politi i Askim. En kort biljakt endte på et jorde hvor hendelsen skjedde.

Det var litt av et drama som denne onsdagen utspilte seg i Askim.

Like før klokka 13 kom en ukjent person til en adresse i Mysen, der han tvang til seg en bil ved hjelp av våpen, opplyser politiet til NTB.

Det er ikke sagt noe om hva slags våpen det dreier seg om, men personen som ble frastjålet bilen, ble ikke skadd.

– Mannen forsvant fra adressen, og litt senere kom vi over bilen på fylkesvei 128 i området Føsk, øst for Askim. Vi møter bilen der, og når vi snur, velger bilen å kjøre ut på et jorde, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB.

Han fortsetter, og forteller om det som ledet til skytingen:

– Der oppsto en trusselsituasjon som gjorde at politiet løsnet varselskudd, og deretter et rettet skudd fordi varselskuddet ikke hadde tilsiktet virkning, sier Marstad.

Han vil ikke kommentere om mannen rettet et våpen mot politiet, eller hvor mange politifolk som var på stedet. Han sier det ikke er kommet noen melding om at politifolk er skadd i hendelsen.

Mannen ble hentet av helikopter og fløyet til Ullevål sykehus i Oslo.

– Han hadde antatt alvorlige skader, sier Marstad.

Spesialenheten er varslet om saken og er på vei til Askim.

– Vi har sperret av området og venter på at spesialenheten skal ankomme. Det er de som skal gjøre de kriminaltekniske undersøkelsene på stedet, sier operasjonslederen. Han viser til dem når det gjelder eventuelle funn av våpen, type bil, skader på bil og så videre.

Det er ikke gitt nærmere opplysninger om noen av de involverte.

Les også: 

Person pågrepet etter knivtrusler i Askim

Ny bok fra Document: Bestill i dag!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.