Nytt

Trumps statement om Syria er vel verdt å lytte til. Det sier mye om hvor annerledes han er. Obama ville aldri holdt en så patosfylt tale. Obamas stemme var nøytral, aldri personlig. Han kunne la stemmen stige for å understreke et retorisk poeng, men han viste aldri hva han følte.

Trump er derfor hans rake motsetning, også i referansene til Gud. Trump sier at det er USA som gjør en forskjell i verden, der Obama ga inntrykk av at det var han og mennesker som ham. Trump påkaller Gud flere ganger, sier han vil be for de sårede og døde i Syria, og sier: This gotta stop. Han mener ikke bare barbarisk bombing. Også krigen og terroren må stanses. Det lyder som et løfte.

Trump tror «vi vil prevail – vinne frem» – han snakker som en president i krigstid.

Det er amerikansk, patriotisk, og det har resonans langt utenfor USA.

Les også

Trump - et paradigmeskifte -
Et politisk jordskjelv -
Amerika er tilbake -
Trump mener alvor -
Trump - the comeback kid -
Selvtekt ovenfra -

Mest lest

Den franske tragedie

Les også