Bilde: Sikkerhetspoliti ved Orly-flyplassen lørdag 18 mars. Bilder av balklava-kledt sikkerhetspoliti i svart er både betryggende og en påminnelse om at samfunnet lever med en permanent trussel. Foto: Christian Hartman/Reuters/Scanpix.

En mann gikk til angrep på en soldat ved Orly-flyplassen utenfor Paris lørdag. Mannen forsøkte å ta våpenet fra soldaten. Han ble skutt og drept av sikkerhetsvakter.

Tidligere hadde en annen soldat blitt såret ved et kontrollpunkt og det skal være samme person. «En radikalisert muslim», melder NRK.

Konsekvensensene ble store for de reisende:

Around 3,000 passengers were evacuated from the airport, the second busiest in the country.

Flights were suspended from both terminals of the airport and some flights were diverted to Charles de Gaulle airport north of the capital, airport operator ADP said.

Det er den tredje voldsepisoden i Frankrike på få dager. De har ulike motiv, men bidrar til en følelse av usikkerhet og spenning, bare en måned før første valgrunde.

 

http://www.reuters.com/article/us-france-shooting-airport-idUSKBN16P07W

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂