For å forhindre turistnæringsskadende terror, vurderer franskmennene å bruke 20 millioner euro på en 2,5 meter høy glassvegg rundt Eiffeltårnet. Det er allerede provisoriske gjerder på plass som følge av Euro 2012.  Men nå vil man ha skuddsikkert glass.

Skal denne glassveggen sikre menneskene eller bygningen? Hvis man tenker seg en adgang i glassveggen med sikkerhetssone, så vil det jo også bli en kø utenfor denne glassveggen. Og hva med et angrep fra oven? Da vil folk være fanget inne i dette området, uten mulighet til å komme seg ut. Og fugleelskere vil påpeke at dette blir litt av et vindu som pippipen kan brekke nakken på!

Men vi forstår av artikkelen i Le Parisien at veggen skal sikre Eiffeltårnet, og ikke så mye menneskene.

«Alt sikkerhetsarbeidet rundt Eiffeltårnet er blitt gjort i samråd med de nasjonale Arkitekter for Frankrike for at det skal passe best mulig for omgivelsene,» sier Jean-François Martins, assistenten til ordføreren som har ansvaret for turisme.

Trafikken skal også omorganiseres.

Det vil dukke opp flere slike glassfestninger rundt om i Europa. Det blir slik når man ikke kan stole på innbyggerne.

Daily Express  Le Parisien