Nytt

Offentligheten er i disse dager ikke bare omgjort til en dommedagssekt, den domineres også av talløse slitsomme personer med og uten makt som stiller ut sin egen innbilte prektighet ved å fremheve sin like innbilte moral som mye høyere enn Donald Trumps. Politikken har virkelig tatt over rollen som sexen hadde under Viktoria-tiden.

Men ikke alle er rammet av disse syndromene. Et av unntakene er Australias utenriksminister Julie Bishop.

 

julie-bishop
Julie Bishop, foto: Department of Foreign Affairs and Trade/Wikimedia Commons

 

Under et besøk i Los Angeles viste den australske utenriksministeren seg fra en helt annen side enn flere europeiske toppolitikere, da hun ikke bare unnlot å kritisere Trumps mye omtalte innreiseforbud, men snarere uttrykte sin støtte til den amerikanske administrasjonen.

Sydney Morning Herald skriver:

«I’m confident that the Australian government and the US government will continue to support each other in ensuring that we can implement our strong immigration and border protection policies,» Ms Bishop said.

Bishop var (gisp!) mest opptatt av det som normalt er blitt ansett som en utenriksministers jobb: å ivareta egne borgere og eget lands interesser i utlandet, og det i en atmosfære av gjensidighet mellom land:

«The Australian government is working very closely with the administration and the US officials and we want to ensure that Australians continue to have access to the United States, as they have in the past, and people from the United States have access to Australia.»

De som måtte føle seg perplekse over at Angela Merkel, Justin Trudeau, Børge Brende, Jan Egeland og mange andre er mest opptatt av å fremme muslimske lands interesser på bekostning av USAs, vil kanskje ha godt av å oppdage at man ikke er like irrasjonelle over absolutt hele planeten.

 

Sydney Morning Herald