Nytt

En lastebil kjørte inn i en gruppe offiserer på utflukt i Jerusalem søndag og drepte minst fire. I følge ny retorikk er det bilen som dreper. Man vil helst ikke snakke om sjåføren.

Men både bilen i Nice, Berlin og Jerusalem hadde sjåfør.  Sjåføren denne gang het Fadi al-Qanbar, var fra Øst-Jerusalem, gift og hadde en sønn.

The driver of the truck was identified as Fadi al-Qanbar, a resident of the capital’s Jabel Mukaber neighborhood, according to Arab media. The truck, with Israeli license plates, came from the direction of that neighborhood, which is adjacent to the promenade.

He was in his 20s, married with a son, and had served time in Israeli jail, Channel 2 said.

Benjamin Netanyahu sier at morderen kom fra IS:

Visiting the scene of the terror attack, Prime Minister Benjamin Netanyahu says “all signs point to the attacker being an Islamic State supporter,” linking the ramming to similar attacks in Europe.

“We know that we have here a series of attacks, and there could be a link between them, from France to Berlin, and now Jerusalem,” he says.

Det var soldater ved en offisersskole som var på utflukt til historiske steder i Jerusalem for å lære jødisk historie. De hadde nettopp gått av bussen da lastebilen dundret inn i dem. Det var først da sjåføren rygget at soldatene, guiden og sjåføren forsto at det ikke var en ulykke og at han forberedte seg på å kjøre over dem en gang til.

Soldatene som har sine våpen med seg, begynte å skyte, men sjåføren rakk å kjøre over soldatene en gang til og bilen ble stående oppå overkjørte soldater.

Utenriksminister Børge Brende vil uttrykke medfølelse, men er ikke sikker på om det er terror. Over hele Vesten ser man den samme motvilje mot å si at noe er terror. Man klynger seg i det lengste til at det er noe annet.

Man skulle tro det ville virket motsatt: når modus operandi er den samme fra gang til gang, hvorfor skal man ikke si at det sannsynligvis er terror? hvorfor skal man insistere på å vente til det foreligger bevis? Man kan si det er av hensyn til muslimene. Men hva med hensynet til resten av befolkningen? Uviljen mot å kalle en spade en spade er det samme som å si at folks sikkerhet ikke er det viktigste. Det viktigste er ikke å støte, uansett om det er terror.

Vi får en forskrudd dekning.

Mest skrudd er det når mediene gjør lastebilen til subjekt.

Brende la til at han håpet at volden ikke ville føre til eskalering. Det betyr at israelerne ikke må ta igjen. Det lyder som om israelerne bruker samme metoder. Eller er det sikkerhetstiltak som også vil være uforholdsmessige? Hva er det Brende egentlig mener? At israelerne ikke skal foreta seg noe som helst?

Sjåføren ble drept. Han ble hyllet av Hamas. Hva kommer Brende til å gjøre når PA-styret oppkaller en plass eller gate etter ham og innlemmer ham i jihads hall of fame? med pensjon til hans familie, fra norske bistandskroner.

Hva vil Brende kalle dette? Er ikke det eskalering?

 

http://www.timesofisrael.com/3-dead-as-truck-plows-into-troops-in-jerusalem/