Nytt

Hva får en firebarnsfar med arbeid til å bestemme seg for å bruke bilen han lever av som drapsvåpen. Fadi al-Qunbar (28) hadde alt som skulle til for å klare seg, inklusive blått id-kort. Han hadde ikke sittet i fengsel, slik det feilaktig ble opplyst. Likevel valgte han å kaste alt bort.

fadi-al-qanbar

Det er dette som gjør at israelere kjenner på håpløshet. Hvordan skal de beskytte seg når slike tilsynelatende velintegrerte borgere blir drapsmenn?

For now, it appears that Qunbar acted according to the same modus operandi we have seen before in Jerusalem: a terrorist with no organizational affiliation, inspired by the news media, a mosque or social media, who carries out an attack without outside assistance. Afterwards, the terror organizations claim him as their own in order to ride the wave of his “success.”

Men Qunbars søster, Shadi, gir kanskje noe av svaret:

When asked by a reporter for the Quds News Network what she thought of the attack, Qanbar’s sister responded, “God chose him for this martyrdom. Thank God. We are patient and we thank God for this… It is the most beautiful martyrdom.”

israel-soldiersvertical-635x357

IDF Lieutenant Yael Yekutiel, IDF Cadet Shir Hajaj, IDF Cadet Shira Tzur, IDF Cadet Erez Orbach. (Handout photos IDF Spokesperson

Qunbar drepte fire soldater, og såret 16. Den som opplever noe slikt blir merket av det. Man er ikke forberedt på at noen angriper mens man er på utflukt i eget land.

Israel har lang erfaring med terror, også av denne «sudden jihad»-type, selv om man aldri kan venne seg til den. Hvordan vil europeere reagere?

 

http://www.timesofisrael.com/jerusalem-terrorists-sister-says-family-thankful-for-his-martyrdom/