Foto: James Ross / AAP / Reuters / Scanpix.

Navnene på dødsofferet og gjerningsmannen for terrorangrepet i Melbourne den 9. november er nå blitt kjent, og det viser seg at terroristen – som selv ble skutt og drept av politiet – var en 30 år gammel somalier ved navn Hassan Khalif Shire Ali.

Somalieren var en kriminell terroraspirant og kjent for sikkerhetsmyndighetene, kan The Guardian opplyse:

Shire Ali was previously known to police and intelligence agencies.

He had a history of minor drug, theft and driving offences.

Australian Federal Police acting deputy commissioner Ian McCartney has revealed that Shire Ali had his passport cancelled in 2015 because he wanted to fight for Islamic State in Syria.

However, authorities were not actively monitoring him before the attack despite acknowledging he had been “inspired” by the extremist group.

“The assessment was that person was not a threat at that time,” McCartney said.

For gudene vet hvilken gang handler det altså om en islamist som sikkerhetsmyndighetene er oppmerksomme på, men ikke prioriterer å holde under oppsikt, noe som senere viser seg å være en feilvurdering.

Mannen som ble knivstukket til døde i terrorangrepet, der to andre personer ble skadet og en varebil satt i brann, het Sisto Malaspina og var en 74 år gammel velkjent restauranteier i Melbourne. Pellegrini’s Cafe i Bourke Street er ifølge The Guardian en institusjon i den australske metropolen.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.