Nytt

Polititjenestemenn og en mann med et barn på armen i nærheten av en bolig i Chorlton, Manchester, hvor en 23-åring er blitt arrestert. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / Scanpix.

 

I forbindelse med etterforskningen av terrorangrepet ved Manchester Arena sent i går kveld, har britisk politi arrestert en 23 år gammel mann i Chorlton i den sørvestlige delen av byen.

NTB skriver at det ikke er kjent hva slags forbindelse arrestanten måtte ha til selvmordsterroristen, men det er nærliggende å tenke seg at denne hadde fått hjelp fra andre til å gjennomføre ugjerningen.

Daily Mail opplyser at det også er blitt utført ransakings- eller arrestordrer i Whalley Range og Fallowfield, som også ligger i Manchesters sørlige periferi.

Armed officers this afternoon executed warrants at a block of flats in Carlton Street, Whalley Range and at a redbrick home in Elsmore Road, Fallowfield, where a controlled explosion took place.

Residents reported hearing a loud blast, which they understood to be police gaining entry to a house in the quiet side street. A woman living close to house said an elderly couple had lived there until recently but thought it was now empty.

IS har i mellomtiden påtatt seg ansvaret for blodbadet på «korsfarerne» i går kveld, og sier at det ble gjennomført av «en av kalifatets soldater».

CBS News mener forøvrig å vite at selvmordsbomberen het Salman Abedi og var kjent for sikkerhetsmyndighetene, men den opplysningen er altså ikke bekreftet.