Berlingske har et langt intervju med en forsker på utlendingsrett, Peter Starup, som kritiserer myndighetene for grov undervurdering av innvandrerbefolkningens vekst. Advarselen går på at innvandrererne i flere generasjoner blir en underklasse. Starup sier de bosetter seg i samme strøk og gifter seg med hverandre. Det minner om kolonisering.

Nå får vi bud om et tredje trinn i utviklingen fra England: Innvandrerne går over til å bli dominante i områder hvor de kommer i flertall. Enten flytter ikke-muslimer ut – hovedsakelig briter –, eller de blir en hundset minoritet, lavest på rangstigen.

Det er forfatteren Ed Husain som skriver dette i en ny bok, «Among the Mosques». Husain kjenner vi som forfatter av boken «The Islamist», der han beskriver sin reise ut av et islamistisk miljø. Boken var en kraftig advarsel, og samtidig var Husain ambivalent i forhold til islam. Han forsvarte f.eks. bruken av hijab. Med et slikt «moderne» syn ble Husain en populær rådgiver for politikere som ville bevise at det var mulig å forene islam og et moderne, sekulært samfunn.

Nå har Husain reist rundt og sett på utviklingen i områder der muslimene tar over.

Storbritannien: Adgang forbudt for hvide og kristne.

 

“Bogens forfatter hedder Ed Husain og han har rejst rundt til moskeer i hele landet og taget del i fredagsbønnerne og lyttet efter, hvad folk taler om bagefter. Han har også interviewet muslimernes hvide, kristne naboer, der langsomt flytter fra områderne. Og som fortæller om, hvordan deres børn bliver overfaldet, blot fordi de ikke er muslimer.

En by som Blackburn, der har den højeste koncentration af muslimer udenfor London, ser de ekstreme muslimer på vej til at overtage hele magten. Hvide taler om et begyndende apartheid-samfund, hvor de er tildelt rollen som de uønskede. Og særligt området Whalley Range gælder som et område, hvor de tilbageværende hvide indbyggere helst ikke går ud om natten.

Her fandt forfatteren også ekstremistisk litteratur til salg i den lokale boghandel. Bøger, der beskriver vestlig livsstil som en synd. Og som giver opskrifter på, hvordan man bedst burer kvinder inde derhjemme.

…Ed Husain har svært ved at finde lyspunkter ude i ghettoerne. Han fortæller om misbrug af handicappede børn og socialt bedrag i stor stil. Og om hvide naboer, der efterhånden bare giver op.”

 


 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.