Nytt

Australsk politi opplyser at en mann er arrestert, mistenkt for å planlegge å skyte så mange som mulig med automatvåpen på Federation Square i Melbourne på nyttårsaften.

20 år gamle Ali Shire, australskfødt av somaliske immigranter, ble arrestert i et fredelig nabolag i Australias nest største by Melbourne mandag kveld.

“It’s scary. We are an everyday neighbourhood,” said neighbour Connie Leone.

“This is so close to home.”

Politiet mener 20-åringen planla å kjøpe et våpen og drepe så mange som mulig ved Federation Square, midt i Melbourne. Den åpne plassen er et av de mest populære stedene i byen å feire nyttårsaften på.

På en pressekonferanse sa Victoria Police Deputy Commissioner Shane Patton at siktede ennå ikke hadde skaffet seg et skytevåpen da han ble arrestert, men Patton var tydelig på det potensielle skadeomfanget, ifølge news.com.au:

But if the attack had been successful the human cost would have been “catastrophic …horrendous”, Mr Patton said.

Føderale myndigheter har vært klar over mannens ekstreme synspunkter i flere år, skriver Herald Sun. Ifølge politiet har han vært overvåket siden begynnelsen av dette året.

Den pågrepne er født i Australia og har somaliske foreldre. Ifølge australsk politi sympatiserer han med islamistgruppa IS.

Mannen skal ha hatt tilgang på dokumenter fra IS med informasjon om hvordan man bruker et skytevåpen og hvordan man utfører et terrorangrep.

Igjen får vi historien om den velintegrerte muslimen som ingen kunne mistenke:

The young man attends prayer regularly with his family at Virgin Mary mosque in Werribee.

Worshippers described the family as decent members of the community and they had not noticed anything suspicious about his behaviour.

The suspect’s boss Warsame Hassan said he had been working at his Footscray computer business part-time for about three months to learn new skills and had not shown any signs of radicalisation.

En siktelse er ventet i løpet av tirsdagen. Strafferammen for lovbruddene mannen er anklaget for, er fengsel på livstid.

 

Kjøp Caldwells «Revolusjonen i Europa – Innvandring, islam og Vesten» her