Nytt

Donald Trump har levert på ett av sine løfter: Han har overtalt Carrier-fabrikken til å bli i Indiana og ikke flytte utenlands. 1100 jobber er reddet. Selv hans politiske motstandere må erkjenne at dette er en seier.

Trump gjentok og gjentok i valgkampen at han skulle stanse flukten av arbeidsplasser ut av landet. Nå har han vist at han kan levere. Det betyr enormt mye for hans prestisje. Det var ikke tomme ord.

Trump besøkte fabrikken og fortalte hvordan han satte hjemme og så et innslag om nedleggelsen av Carrier-fabrikken. En arbeider sto frem og sa: – Det kommer ikke til å skje. Trump vil ikke tillate det.

Trump sa han hoppet i stolen. Han hadde ikke avgitt noe slikt løfte. Dvs. det hadde han, men Trump påsto at det ikke var ment bokstavelig. Likevel hev han seg rundt og ringte sjefen for Carrier som eies av United Technologies. De ble enige. Fabrikken blir i Indiana.

Hvis Trump kan skape et psykologisk momentum, hvor det blir en nasjonal stemning for å beholde arbeidsplassene, kan det bli et press på arbeidsgiverne.

Carrier hadde tenkt å flytte fabrikken til Mexico. De får nå 7 millioner dollar i skattelette over ti år. Til gjengjeld forplikter Carrier seg til å investere 16 mill. dollar i fabrikken for å trygge arbeidsplassene.

http://www.wsj.com/articles/indiana-gives-7-million-in-tax-breaks-to-keep-carrier-jobs-1480608461