Lars Vilks kommenterer på sin blogg brannattentatet på skulpturen Nimis i naturreservatet Kullaberg torsdag kveld. Han konstarer at det som het Vindarnas Tårn er borte.

Branden på Nimis. Vad jag har förstått var förövarnas ambition väldigt stor, de hade tydligen tänkt sig hela rasket. Men redan efter branden 1985 har jag arbetat med att sprida ut och glesa konstruktionen. Inte så lätt att få fart på elden. Nu fick de koncentrera sig på Vindarnas Torn. Detta är byggt på ett tidigare Vindarnas Torn som fälldes i en orkan för några år sedan. Tyvärr gick det inte att glesa ut detta. Eller, varför inte bejaka mina konstkritikers oerhörda engagemang och glädjas åt att våldet drabbade ett konstverk (sådan är klippt och skurna för våld) och inga levande kreatur.

Vindarnas torn är dock historia. Så här såg det ut:

vindarnas-tarn

 

http://www.vilks.net