Barneranerne som herjet i Groruddalen for noen år siden får stadig oppmerksomhet. Det ble laget en film om guttene som begikk ranene. Nå har byråd med ansvar for mangfold og integrering, Geir Lippestad (Ap), møtt barneraneren Noah. Akers Avis Groruddalen skriver om møtet.

Det kommer frem at Lippestad ikke anser Oslo som en delt by. Lippestad kunne selv relatere seg til episoder i filmen om barneranerne. Er dette en forsiktig måte å påstå at alle kan ende opp som brutale, kyniske ranere?

– Er Oslo en delt by?

– Nei, jeg vil ikke si det. Men det er klart vi er en by der folk i øst og vest lever på forskjellige måter. Det er klart at utfordringene er annerledes på Bekkestua enn Haugenstua, men det finnes noe på begge steder, sier Lippestad.

—-

– Vi var på de samme områdene og hadde de samme tankene, den følelsen av å ikke alltid strekke til og om vi lykkes. Og om noen ville få bruk for oss som voksne, sier han.

Noah etterlyser et sted i nærmiljøet hvor unge mennesker kan henge uten å delta i noe organisert. Skal skattepengene brukes til ungdommer som ønsker å henge? Henging uten mål og mening skal være løsningen på ungdomsproblemene?

Noah har flere ganger ytret sin bekymring for ungdomsmiljøet han selv var en del av. Under bydelsutvalgsmøte til Stovner bydel i november tok han til ordet under åpen halvtime og snakket om at ungdommen mangler et «værested». Et sted å bare henge uten å måtte være en del av en idrett eller en interesse. Dette jobber bydelen nå med.

Barneranerne synes det er fint å bli anerkjent.

– Jeg setter pris på at politikerne vil lytte til oss. Det er fint å bli anerkjent, sier han.

Hvordan gikk det med ransofrene? De hører vi sjelden om.

groruddalen.no

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂