collage-mos_070216111628

Fem av jihadistene som regelrett slaktet 22 mennesker i Dhaka har vist seg å være unge menn i tjueårene med bakgrunn fra Bangladesh’ beste skoler og universiteter. Flere av dem hadde vært «forsvunnet» de siste månedene ifølge familiemedlemmer. Innenriksministeren i Bangladesh, Asaduzzaman Khan, har bekreftet terroristenes bakgrunn, men insisterer på at de ikke har noen som helst forbindelse med Den islamske stat. De er medlemmer av Jamat-ul-Mujahdeen Bangladesh, sier han. En gruppe som har vært forbudt i Bangladesh i over ti år.

“They are all highly educated young Bangladesh men and went to university. No one is from a madrassa,”

Da han ble spurt om hvorfor de har blitt jihadister, svarte Khan: “It has become a fashion.”

collage-mos_070216111628

De ble ikke jihadister som følge av «manglende integrering og utenforskap».

The Telegraph    CNN    The Hindu   The Daily Star

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629