Fem av jihadistene som regelrett slaktet 22 mennesker i Dhaka har vist seg å være unge menn i tjueårene med bakgrunn fra Bangladesh’ beste skoler og universiteter. Flere av dem hadde vært «forsvunnet» de siste månedene ifølge familiemedlemmer. Innenriksministeren i Bangladesh, Asaduzzaman Khan, har bekreftet terroristenes bakgrunn, men insisterer på at de ikke har noen som helst forbindelse med Den islamske stat. De er medlemmer av Jamat-ul-Mujahdeen Bangladesh, sier han. En gruppe som har vært forbudt i Bangladesh i over ti år.

“They are all highly educated young Bangladesh men and went to university. No one is from a madrassa,”

Da han ble spurt om hvorfor de har blitt jihadister, svarte Khan: “It has become a fashion.”

collage-mos_070216111628

De ble ikke jihadister som følge av «manglende integrering og utenforskap».

The Telegraph    CNN    The Hindu   The Daily Star

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂