Wolf Blitzer spør om FBI did drop the ball? om FBI har unnlatt å gjøre jobben. I dag kom det frem at Mateen hadde vært i trøbbel da han forsøkte å bli politimann så langt tilbake som i 2007.

Han gikk på et akademi som forbereder elevene på å bli politi. Under en tilstelning kastet Mateen et blikk på maten og sa: – Det der spiser jeg ikke.

Han trakk seg fra fellesskapet. Dagen etter kom en inspektør inn i klassen og refset elevene for å ha vært insensitive mot en annen elev pga hans tro.

Da Mateen kom kjørende til skolen kort etter ble han møtt på p-plassen av skolens folk. Han slapp ikke en gang ut av bilen. Han forsvant fra skolen. Skolen nekter å si hva det var som fikk Mateen utvist.

På skolen hadde han fått omfattende våpentrening.

Han var to ganger i Saudi-Arabia.

Sikkerhetsselskapet GS4 sier de sjekket ham ut.

Mateen tilhørte samme moske som den første amerikaner som ble selvmordsbomber, Moner Mohammad Abusalha. Under massakren på Pulse nevnte Mateen hans navn. Spørsmålet er om han ble rekruttert av Moner Mohammad Abusalha.

FBI intervjuet og undersøkte Mateen to ganger i 2013 og 2014. Likevel førte det ikke til noe.

Mateen kunne kjøpe sine atomatvåpen som gjorde ham i stand til å drepe 50 og såre 53.

 

https://www.buzzfeed.com/mikegiglio/one-mans-journey-to-become-the-first-american-suicide-bomber?utm_term=.ofEMDv54R#.wcKXznD49

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂