«Tredveåringene i Russland forakter 60- og 70-tallets dissidenter, og holder dem ansvarlige for det som skjedde etterpå. Det er avskyelig og urett. Sovjetunionen falt fordi den var medtatt. Siden forventet man et perfekt system. Hvilket ikke inntraff. Og da frustrasjonen tok motivasjonens plass, ble 90-tallet malt i fiaskoens farger. […] I de siste årene har Russland forspilt sin fremtid og funnet sitt motto: «Adjø, Europa.» Gjennom historien har forholdet til Vesten alltid vært omskiftelig, men denne gangen er det mer alvorlig, for de teknologiske fremskrittene krever konstant samarbeid, og den som nekter, dømmer seg selv til middelalderen.»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂