Russlands president Vladimir Putin, 16. november, 2022. Foto: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Russland er inne i en resesjon etter at landets brutto nasjonalprodukt har falt med 4 prosent to kvartal på rad, viser ferske anslag fra russiske myndigheter.

Krigføringen mot Ukraina begynner å få en nokså høy økonomisk pris for Russland. Det første anslaget for tredje kvartal viser et fall i BNP på 4 prosent, ifølge tallene publisert av Rosstat onsdag. NTB-AFP melder om saken.

Økonomien krympet like mye i andre kvartal. Samlet gir dette en dramatisk nedgang i landets økonomi i inneværende år.

Dette ses i sammenheng med at Russlands økonomi rammes av omfattende vestlige sanksjoner,  som følge av invasjonen av nabolandet Ukraina.

Sanksjonene innebærer at en rekke selskaper har trukket seg ut av Russland, handelen med utlandet er sterkt redusert, internasjonale betalingssystemer har blokkert russiske brukere, for å nevne noen av tiltakene som påvirker landet.

Fra enkelte hold er det hevdet at Russland knapt merket disse sanksjonene, og det det hele var uproblematisk for Putins regime.

Russiske myndigheters egne tall bekrefter imidlertid at situasjonen er alvorlig, og det antydes ingen håp om noen forbedringer med det første.

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.