NTB

President Vladimir Putin sier at Russland spiller en nøkkelrolle i verdenshandelen og at økonomien utvikler seg godt, til tross for «ulovlige sanksjoner».

Putin holdt en bredt anlagt tale på det internasjonale økonomiske forumet i St. Petersburg. Han framholdt, med henvisning til data om kjøpekraft, at Russland er blant verdens ledende økonomier, sågar foran Tyskland.

Presidenten la ikke fram noen tall som kunne underbygge sin versjon av virkeligheten.

Han omtalte sanksjonene som er innført av vestlige land, som ulovlige.

Rundt tre firedeler av Russlands utenrikshandel skjer med vennligsinnede land, sa presidenten. Til en forsamling av flere hundre gjester fra de samme landene tok Putin til orde for utvidet samarbeid om teknologioverføring og utenlandske investeringer i Russland.

Han sa at arbeidet fortsetter med å utvikle et internasjonalt betalingssystem som vil være uavhengig av Vesten.

President Putin gjentok at regjeringen i Ukraina har tilranet seg makten og er uten legitimitet. Om krigen øst i Ukraina sa han at 47 bosetninger er blitt «frigjort» av russiske styrker siden starten på året.

Dette er tall som ikke lar seg bekrefte av uavhengige kilder. Men det synes å være en oppfatning både i Vesten og Ukraina at russiske styrker har rykket fram på østfronten de siste ukene.

Putin sa videre at eventuelle fredsforhandlinger må ta hensyn til «realitetene på bakken», også det en gjentakelse av standpunktet om at Ukraina ikke kan regne med å få kontroll over hele sitt landområde.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.