Stillbilde: Bloomberg.

Russlands president Vladimir Putin bidro torsdag til propagandakrigen som pågår parallelt med utviklingen på slagmarken i Ukraina, med et innlegg under et møte med det russiske regjeringsapparatet.

«Drevet av kortsiktige og oppblåste politiske ambisjoner og russofobi» har vestlige ledere innført sanksjoner som «skader deres egne økonomier og egne borgeres velstand», sa Putin i innlegget, som kan beskues hos Bloomberg.

Den russiske presidenten hevder at «sanksjonene utløser en global økonomisk krise som vil få alvorlige konsekvenser for EU, men også for noen av verdens fattigste land, som allerede trues av hungersnød».

Putin tegner derimot et flatterende portrett av sitt eget land, som han sier er i stand til å hanskes med de «eksterne utfordringene» takket være «den ansvarlige makroøkonomiske politikken de siste årene», foruten «systemiske avgjørelser for å styrke den økonomiske suvereniteten og teknologiske matsikkerheten». Russiske selskaper vil fylle hullene etter de vestlige som har trukket seg ut, sa Putin.

I en voldsom anklage hevder Putin, som unnlot å nevne Russlands invasjon av Ukraina, at vestlige eliter er «rede til å ofre resten av verden for å beholde sin globale dominans», og at «ansvaret for dette i sin helhet ligger hos elitene i vestlige land».

Russland er den største trusselen mot verdensordenen med sin barbariske krigføring i Ukraina, sa EU-presidentene Ursula von der Leyen og Charles Michel under et besøk i Tokyo, der unionen og Japan var enige om å fortsette å bruke sanksjoner mot Russland.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.