På en pressekonferanse i Kyiv sa Zelenskyj at 1.300 ukrainske soldater har falt i kamphandlingene, ifølge avisen Kyiv Independent. Det er første gang ukrainske myndigheter oppgir tall på drepte ukrainske soldater.

Zelenskyj sa ifølge avisen også at ukrainske styrker har tatt mellom 500 og 600 russiske soldater som krigsfanger.

Det er vanskelig å få et korrekt anslag på antall døde i krigen, uansett side. FN har bekreftet 579 sivile dødsfall, men sier det reelle tallet trolig er langt høyere. Ukraina har hevdet at de har drept 12.000 russiske soldater, mens Russland har sagt at tallet er lavere enn 500.

Ingen av disse tallene lar seg bekrefte av uavhengige kilder.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.