Radio Free Europe viser bilder av ødelagte boligblokker i utkanten av Kyiv. Ødeleggelsene er massive. Hele fasader er flerret av. Ute på gaten står ødelagte lastebiler og panservogner.

Ukrainske myndigheter hevder de har drept 10.000 russiske soldater.

Den ukrainske forsvarsledelsen hevder i en kunngjøring å ha drept rundt 10.000 russiske soldater og å ha skutt ned 39 kampfly og 40 helikoptre.

Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold, og ifølge Kreml har Russland mistet 498 soldater i Ukraina siden 24. februar.

Ukraina hevder også at landets styrker har uskadeliggjort 269 russiske stridsvogner, 105 artillerikanoner og over 400 militære kjøretøy. Heller ikke dette er bekreftet fra uavhengig hold.

Hvis disse tallene skulle være i nærheten av riktige, betyr det at Russland har lidd store tap, tap som kan smitte over på kampmoralen.

Den seks mil lange kolonnen nord for Kyiv har ikke beveget seg. Det spekuleres i at soldatene ikke vil slåss.

Britisk etterretning melder om færre russiske angrep det siste døgnet.

Det har vært færre russiske angrep mot mål i Ukraina det siste døgnet enn de foregående døgnene, ifølge britisk etterretning.

I den siste oppdateringen om krigen i Ukraina konstateres det at ukrainske styrker fortsatt har kontroll over byene Kharkiv, Tsjernihiv og Mariupol, mens det meldes om gatekamper i Sumy.

– Det er høyst sannsynlig at alle fire byer er omringet av russiske styrker, heter det videre.

– Russiske styrker rykker trolig også nærmere havnebyen Mykolaiv i sør. Det er sannsynlig at enkelte styrker vil forsøke å gå rundt byen og prioritere framdriften mot Odessa, konstaterer britisk etterretning. (NTB)

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.