Ukrainske militære bærer kisten under oberst Oleksander Makhacheks begravelse i Zhytomyr den 3. juni 2022. Makhachek ble drept i strid med russiske styrker fire dager i forveien. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB.

En av rådgiverne til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj spår at krigen vil vare i ytterligere to til seks måneder avhengig av hvor mye våpen Ukraina får.

– Dette kan fortsette i ytterligere to til seks måneder, sier Mykhailo Podoljak i et intervju med den Putin-kritiske russiske nettavisen Medusa.

En annen viktig faktor om vil avgjøre krigens varighet, er stemningen i Europa, Ukraina og Russland, mener han.

Fredsforhandlinger er ifølge Podoljak kun aktuelt når situasjonen på bakken er slik at Russland ikke lenger kan diktere betingelsene for en fredsavtale.

Han tror ikke krigen vil ta slutt selv om Ukraina skulle velge å avstå territorium til Russland.

Rådgiveren hevder at i alt 80.000 russiske soldater, ukrainske separatister og leiesoldater er blitt drept eller såret så langt i krigen, opplysninger som ikke er bekreftet fra uavhengig hold.

Han hevder videre at Russland mistet så mange som 1.000 soldater per dag i begynnelsen av invasjonen, mens tapstallene til Russland og Ukraina i dag er mer «sammenlignbare».

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har nylig uttalt at 100 ukrainske soldater blir drept og 500 såret hver eneste dag.

 

Kjøp billetter her!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.