Nytt

Aras Amin studerer statsvitenskap og er fritidspolitiker for Moderaterna. Han sier det mest selvfølgelige, men som mange sosialdemokrater ikke liker og i åresvis har jobbet iherdig imot: Det er familien som har ansvaret for barnets oppvekst og oppdragelse, ikke staten.

Problemet uppstår när allt ska tas hand om av samhället, även kostnaderna. Sällan pratar vi om familjens roll i det hela. Familjen är en viktig enhet i samhället, som ansvarar för barnets uppväxt och uppfostran.

Amin scorer lette poeng i en svensk tilhørerskare som må være utsultet på å få en av representantene fra parallellsamfunnene til å stå frem med det de selv mener. Amin har selv bodd mange år i et av Stockholms forsteder og har politiske ambisjoner. Han skriver:

Regeln är enkel: Om ditt barn vandaliserar, då ska ni betala för det. Skattebetalarna kan inte ständigt bekosta lagbrytarnas vandalism.

Det er bare en liten hake ved det hele: Når politiet kommer etter at bil- og skolebrannene lyser opp nabolaget, så er gjerningsmennene som regel over alle hauger. Det er sjelden at de politiet greier å arrestere noen. Deretter skal det bevises at man har pågrepet de skyldige. Man tror vel ikke at noen av disse gutta kommer til å stå med capsen i hånda og innrømme hva de ha gjort? Eller at foreldrene vil spille på lag med politiet og akseptere å betale bøter?

Aras Amin

Det arrogante ansiktsuttrykket og holdningen minner om Usman Rana. Denne karen hører vi nok mer fra.

Expressen