Danske lokalaviser har mange historier fra hverdagen som ikke akkurat er egnet til oppmuntring. Når vi sjeldnere hører om slike i Norge, er det fordi de ikke skjer, eller fordi pressen er mer tilbakeholdende?

Eller hva med publikum, har de noe sted å gå med historiene? Det er episoder som forteller om at en annen kultur har kommet til Danmark, apropos Aftenposten og Documents serie om familievold: En tør anta at det er en sammenheng mellom vold hjemme og vold i det offentlige rom.

Tak er et fattigt ord, og tilsyneladende bliver det mere og mere sjældent. I hvert fald fik en 38-årig kvinde et hårdt slag i brystet som tak for hjælpen, da hun ville hjælpe en gravid kvinde, som var faldet.

Ifølge Østjyllands Politi udspillede voldsepisoden sig i Østergade, Hammel ved Aarhus, fredag klokken 13.

«En 38-årig kvinde blev tildelt et kraftigt slag i brystet af en mand i forbindelse med, at den 38-årige kvinde ville hjælpe mandens gravide kone, som var faldet på gaden. Den gravide kvinde og manden forlod herefter stedet,» oplyser Østjyllands Politi, som søger vidner til voldsepisoden.

 

Eller denne:

En 67-årig mand blev slået ned bagfra på fortovet, og han blev tildelt knytnæveslag på højre øre og to spark til maven, oplyser Østjyllands Politi om en grov voldssag, der fandt sted lørdag klokken 18.50 på Silkeborgvej i Brabrand ved Aarhus.

Offeret havde banket let på ruden til en personbil, der holdt og spærrede fortovet. Den ældre mand fortsatte forbi bilen, men blev straks efter slået ned.

Politiet beskriver gerningsmanden på denne måde som: Araber, cirka 25-30 år gammel. Han var kørende i en Belingo eller lignende mørk bil.

Det har vært mange slike historier i danske aviser, de blir «mest lest». Hvis de ikke hadde stemt med egne erfaringer hadde de neppe gjort så sterkt inntrykk.

 

http://lokalavisen.dk/stupid-vold-kvinde-hjalp-faldende-gravid-kvinde-det-skulle-hun-aldrig-have-gjort-/Politi/20160305/artikler/160309498/1265

http://lokalavisen.dk/bil-ulovligt-parkeret-paa-fortov-fodgaenger-bankede-let-paa-ruden—og-blev-gennempryglet-af-arabisk-bilist-/20160306/artikler/160309450/1265