På den britiske øya Guernsey ble en hjemmelekse gjenstand for opphetet debatt. I religionstimen skulle man forsøke seg på litt kreativ skriving og oppgaven for elevene besto i å skrive et brev til egne foreldre om at de hadde konvertert til islam. 12-13 åringer ved Beaucamps High School ble spurt om hvordan det ville være å bli muslim og gitt instruks om å skrive et brev til familien hvor de forklarer sin beslutning.

Det er knapt med muslimer på Guernsey, kun rundt en prosent av befolkningen. Øya har også nektet å ta imot syriske migranter. Men i Storbritannia er det også en erkjennelse om problematikken rundt tenåringers konvertering til islam og jihadreiser til Syria. Foreldre reagerte derfor akkurat som forventet:

‘The idiot who thought this one up is not fit to be at the school or in education.’

Slik flørting med islam kan få konsekvenser senere, mente andre foreldre:

ANNONSE

Gemma Gough said she and her husband Will had complained to Guernsey’s education department, and added that their son Thomas would not complete the work.

Writing on Facebook, she said: ‘Sorry, but both Will and I feel very strongly – as do many, many other parents – that this is not acceptable. Kids are too impressionable, and imagine if these letters got in the wrong hands in years to come.’

En annen skrev:

‘Teach pupils about religion by all means but be very careful when you ask them to be a Muslim. In this day and age when easily led youngsters are being radicalised, it is a dangerous road to be taking.

1939220beau_900

Skolemyndighetene har i ettertid forsvart beslutningen.

Kan man tenke seg at en klasse med muslimske barn i Birmingham ville fått en hjemmelekse om å skrive til sine foreldre: Kjære mamma og pappa, jeg har valgt å bli kristen…? Nei, man kan ikke det. For det er det jo dødsstraff for.

Daily Mail

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629