På den britiske øya Guernsey ble en hjemmelekse gjenstand for opphetet debatt. I religionstimen skulle man forsøke seg på litt kreativ skriving og oppgaven for elevene besto i å skrive et brev til egne foreldre om at de hadde konvertert til islam. 12-13 åringer ved Beaucamps High School ble spurt om hvordan det ville være å bli muslim og gitt instruks om å skrive et brev til familien hvor de forklarer sin beslutning.

Det er knapt med muslimer på Guernsey, kun rundt en prosent av befolkningen. Øya har også nektet å ta imot syriske migranter. Men i Storbritannia er det også en erkjennelse om problematikken rundt tenåringers konvertering til islam og jihadreiser til Syria. Foreldre reagerte derfor akkurat som forventet:

‘The idiot who thought this one up is not fit to be at the school or in education.’

Slik flørting med islam kan få konsekvenser senere, mente andre foreldre:

Gemma Gough said she and her husband Will had complained to Guernsey’s education department, and added that their son Thomas would not complete the work.

Writing on Facebook, she said: ‘Sorry, but both Will and I feel very strongly – as do many, many other parents – that this is not acceptable. Kids are too impressionable, and imagine if these letters got in the wrong hands in years to come.’

En annen skrev:

‘Teach pupils about religion by all means but be very careful when you ask them to be a Muslim. In this day and age when easily led youngsters are being radicalised, it is a dangerous road to be taking.

1939220beau_900

Skolemyndighetene har i ettertid forsvart beslutningen.

Kan man tenke seg at en klasse med muslimske barn i Birmingham ville fått en hjemmelekse om å skrive til sine foreldre: Kjære mamma og pappa, jeg har valgt å bli kristen…? Nei, man kan ikke det. For det er det jo dødsstraff for.

Daily Mail