Etter Donald Trumps seier i det republikanske primærvalget i delstaten New Hampshire, går Aftenpostens nyerhvervelse Frank Rossavik inn i rollen som valgkamprådgiver for partiets establishment.

Samlet sett gjorde Kasich, Bush og Christie det sterkere enn ventet, med like stor oppslutning som Donald Trump. Men skal en av guvernørene, som har mer og bedre praktisk politisk erfaring enn Trump, Cruz og Rubio, bli partiets presidentkandidat, må de to øvrige trekke seg. Christie antydet i natt at han komme til å gjøre det snart.

Kasich gjorde det altså best av dem her i nordøst, men Bush er den mest kjente og den som har mest penger å drive kampanje for. Christie er fighteren som mange tror kan klare seg best i direkte debatter med Hillary Clinton. Alle tre har sine svakheter, men de kan ikke fortsette å nulle hverandre ut i racet om nominasjonen.

Man må bruke den samme metoden som Frankrikes establishment benytter mot Marine Le Pen: å trekke kandidater og oppfordre velgerne deres til å stemme taktisk.

 

http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/New-Hampshire-forkludrer-bildet–Frank-Rossavik-8351283.html