Trump og Cruz vant to stater hver lørdag, mens Sanders vant to mot Clinton én. Marco Rubio klarte ikke å nå opp og kan være ute av kampen.

Cruz vant Kansas og Maine. Trump vant Louisiana og Kentucky. Cruz er dermed den eneste som kan ha håp om å utfordre Trump, men for establishment i det republikanske partiet er han avskydd like mye som Trump. Vindretningen er så sterk at det er enda vanskeligere, for ikke å si umulig, for establishment å forsøke å stanse dem.

Nederlaget er skrevet med store bokstaver når establishment-favoritten Rubio kun har vunnet én stat.

Cruz vant overbevisende  og fremmøte var rekordstort. Også det er en faktor som burde fortelle establishment at de bør holde seg på matta.

The biggest stakes were on the Republican side, and the voters sensed it; turnout in Kansas, for example, was more than double that of 2012. Mr. Cruz won 48 percent of the vote there, while Mr. Trump received 23 percent, Senator Marco Rubio of Florida won 17 percent and Gov. John Kasich of Ohio won 11 percent. The results were tighter in Maine, but Mr. Cruz still easily defeated Mr. Trump there by 13 percentage points. With Mr. Trump’s victories coming by smaller margins, Mr. Cruz had the biggest delegate haul of the day, appearing to net at least 15 more than the front-runner.

Det kan tenkes at Trump-bølgen ikke er like sterk, eller er det New York Times som ønsketenker? Problemet er at mediene ønsker det så sterkt at man må holde muligheten åpen for at det er ønsketenkning.

Den kan bli selvoppfyllende. Stop Donald-kampanjen har fått vind i seilene. Tidligere virket den mobiliserende, men kan kan ikke utelukke at den virker.

Sanders har et problem med eldre hvite, sorte og eldre latinos. De stemmer Clinton. Men han har ikke gitt opp.

 

http://www.nytimes.com/2016/03/06/us/politics/primary-elections.html?emc=edit_na_20160305&nlid=30317720&ref=cta&_r=0