Nytt

Hundrevis av asylsøkere i byen Middlesborough har blitt innlosjert i hus med rød inngangsdør. Et tidligere parlamentsmedlem, Ian Swales, sa at dørene minnet om «Tyskland på tredvetallet». Allerede i 2014 tok han opp problemet, men ble ikke hørt.

The Times (betalingsmur) meldte at eiendommene er eiet av en asylbaron, Stuart Monk, som mottar millioner av pund for å huse tusenvis av asylsøkere. En afghansk migrant sa at da han malte døren hvit, dukket det arbeidere opp som malte døren rød på nytt og ga ham beskjed om at det var «company policy».

Selskapet som eier husene, sa at boligene de benyttet til å huse asylsøkere hadde mange forskjellige farger på dørene. Men da The Times undersøkte, fant de at 155 av 168 hus hadde rød inngangsdør. Journalister som besøkte 66 rød-dør-boliger fant at det var asylsøkere i 62 av dem, og at det var «tidligere asylsøkere» i to andre.

305F519500000578-3407885-image-m-42_1453286657347

Fargekodemerking av asylsøkerboliger er direkte farlig for beboerne. 

I Newcastle vil man undersøke om asylsøkere også der er blitt merket med en rød dør.

Newcastle City Council is today checking all the Jomast properties in the city which house asylum seekers to see whether they have the same red doors as in Middlesbrough.

Daily Mail