Først etter en hel dags bevisst forsinkelse fortalte allmennkringkasteren ZDF om de massive overgrepene mot kvinner ved sentralstasjonen i Köln, skriver Focus. Dette har utløst sinne hos tidligere innenriksminister Hans-Peter Friedrich, som mener at mediene ikke gjør jobben sin.

hans-peter-friedrich
Hans-Peter Friedrich, tysk innenriksminister 2011-13

Om det tyske redaksjonsnettverket RND sier Friedrich: «Det er en skandale at det gikk flere dager før public service-mediene fortalte om overgrepene.» Han mistenker at de lisensfinansierte kanalene ikke gjorde godt nok informasjonsarbeid, og snakker i den forbindelse om «avtalt taushet». Det inntreffer tilsynelatende en «nyhetssperre» så snart det dreier seg om beskyldninger mot utlendinger.

 

Focus

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629