Avisen Dagen skriver at kristne på flukt opplever uutholdelige tilstander i flyktningleirene i Tyskland. Grunnlaget for denne konklusjonen er en ny rapport fra en gruppe frivillige organisasjoner med Åpne Dører i spissen, og det er spesielt praksisen med å blande kristne og muslimske flyktninger i asylmottak som blir kritisert. Ifølge Dagen er det i den nye rapporten  dokumentert 512 overgrep mot kristne og ti mot yezidier. De 512 kristne fortalte om enten tilfeller av diskriminering, dødstrusler eller voldelige angrep på grunn av deres tro:

Det er nyhetstjenesten World Watch Monitor (WWM) som har offentliggjort rapporten. Den ferske oversikten over tyske flyktning- og asylmottak er basert på intervjuer med flere hundre asylsøkere rundt om i hele Tyskland i perioden på fem måneder.
De fire organisasjonene påpeker at det på tross av tidligere advarsler om at flyktninger som tilhører religiøse minoriteter både ble slått og utsatt for dødstrusler, ikke er blitt gjort noen systemiske endringer for å gi dem bedre beskyttelse.
Den nye rapporten følger opp den som de fire organisasjonene offentliggjorde i mai og som fortalte om 231 tilfeller av overgrep mot kristne. Den rapporten hevdet at de religiøst motiverte hendelsene bare var toppen av isfjellet. Organisasjonene startet undersøkelsene på grunnlag av rykter om overgrep som kom tidligere på året.

 Dagen meldte i juli om at halvparten av alle konvertitter i danske asylsentre var blitt utsatt for hets. Tidligere har denne gruppen fremmet krav om egne asylmottak.

I Småland i Sverige måtte en gruppe kristne asylsøkere fra Syria tiligere i år flytte ut av et mottak fordi de ble truet på livet av radikale muslimer. For et år siden meldte NRK om tre iranere i Bergen som var blitt utsatt for angrep og trakassering på asylmottaket etter at de hadde latt seg døpe.

Dagen skriver at Tysklands innenriksminister Thomas de Maizière, på en konferanse om framtidig integrasjon og migrasjon i september, uttalte at de har undervurdert religionens betydning,  Han uttalte seg på grunnlag av nylige hendelser i landet, og med det avslørte han sekularismens store utfordring: Muslimske migranter blir ikke mindre muslimske i møte med et sekulært Europa, det er tvert imot grunn til å anta det motsatte: at den sekulære normløsheten trigger en motstand vi enda ikke har sett omfanget av.

Les mer: Dagen