Tavle

Det er ikke fullt så enkelt som før å trekke en linje fra Anders Behring Breivik til IS-terrorister. Både Jens Stoltenberg og AUF-leder Mani Hussaini har gjort det stuntet nokså nylig, men har fått svar på tiltale av henholdsvis Torbjørn Røe Isaksen og Kristian Tonning Riise.

Isaksen2

Torbjørn Røe Isaksen og Kristian Tonning Riise.

Kunnskapsministeren forklarer NATOs generalsekretær at islam ikke er helt og holdent frikoblet fra islamistisk terror:

I onsdagens utgave av Dagens Næringsliv sa Stoltenberg at det ikke er religiøse grupper, men enkeltindivider som er ansvarlige for både 22. juli-angrepet og ekstremistgruppen IS’ terror. Isaksen mener sammenligningen er direkte feil.

– Én ting er at han som generalsekretær ikke vil skape inntrykk av at alliansen (NATO) er i krig med islam. Det er forståelig. Men å fremstille IS som en tilfeldig samling individer som bedriver terrorisme, er feil. IS er en ekstrem radikal islamistisk bevegelse. Det er ikke mulig å forstå tiltrekningskraften IS har på Syria-farere i Norge hvis man fjerner religionen fra bildet, sier Isaksen til DN.

Unge Høyre-lederen forklarer sin AUF-kollega at det er forskjell på enkeltindivider og svære organisasjoner:

Trusselen fra slike «ensomme ulver» kunne ikke vært mer annerledes enn trusselen fra det som angrep Paris 13. november. Det var ikke enkeltstående drapsmenn som handlet alene. Det var et koordinert terrorangrep, med tilknytning til en internasjonal terrororganisasjon som kontrollerer et område på størrelse med Storbritannia og som huser titusener av krigere i tillegg til terrorceller i Europa.

Et kjent sitat av George Orwell lyder: «We have now sunk to a depth at which restatement of the obvious is the first duty of intelligent men.» Røe Isaksen og Tonning Riise gjør sin plikt som intelligente menn.

Les også

-
-
-